Dünyadan olay hikayesinin temsilcileri kimlerdir

Dünyadan olay hikayesinin temsilcileri kimlerdir
Dünyadan olay hikayesinin temsilcileri kimlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tanzimat Dönemi sonrasında Türk Edebiyatı’nda çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bu bağlamda farklı türlerin bir araya gelip edebiyata değer katması ile birlikte yeni dönem başlamış olmaktadır. Türk Edebiyatı’na günümüz Tanzimat Dönemi’nde sonrasında dahil olan diğer bir tür hikaye olmaktadır.

Hikaye türü, olay ve de durum hikayesi olarak günümüzde iki gruba ayrılır. Durum hikayesinde anlık olarak bir kesitten bahsedilmektedir. Olay hikayesinde de bir olay başından da sonuna kadar verilmektedir. Her ikisinde de bir hikaye unsurları yer alır. Olay örgüsü, yer, zaman, kişi unsurları işlenir. Herhangi olayı merkeze alıp; serim, düğüm ve de çözüm bölümlerini içerisinde barındıran ve ya olay akışı, mekan, kişi ve zaman gibi unsurları içinde barındırarak kaleme alınmakta olan hikayelere olay hikayesi denilmektedir.

Dünyadan olay hikayesinin temsilcileri kimlerdir

Günümüzde dünyadan olay hikayesinin Türk Edebiyatı’nda yer alan en önemli temsilcisi hiç kuşkusuz ki Ömer Seyfettin olmaktadır. Ardından sırası ile Reşat Nuri Güntekin, Sabahattin Ali, Refik Halit Karay da diğer isimler olmaktadır.

Olay hikayesinin günümüz Dünya Edebiyatı’nda yer alan en önemli temsilcisi ise tüm edebiyat tarafından bilinen Fransız yazar olan Guy de Mauppasant şeklinde yer alır. Fransız yazar olan Guy de Mauppasant çok değerli bir dünyadan olay hikayesinin temsilcisi olarak eserlerini ilgili dönemde dünya ile buluşturmuştur.

Olay hikayesinin Türk Edebiyatı’ndaki en önemli temsilcisi Ömer Seyfettin’dir. Reşat Nuri Güntekin, Refik Halit Karay, Sabahattin Ali de diğer isimlerdir.

Olay hikayesinin Dünya Edebiyatı’ndaki en önemli temsilcisi Fransız yazar Guy de Mauppasant’tır.

21
64
59
10
23
10
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.