Dünyanın dört bir yanında farklı türde müzikler yapılmaktadır, her müzik türünün kendine özgü çalgı grupları vardır

Dünyanın dört bir yanında farklı türde müzikler yapılmaktadır, her müzik türünün kendine özgü çalgı grupları vardır
Dünyanın dört bir yanında farklı türde müzikler yapılmaktadır, her müzik türünün kendine özgü çalgı grupları vardır, bildiğimiz çalgı gruplarını arkadaşlarımızla paylaşalım konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dünyanın dört bir yanında farklı türde müzikler yapılmaktadır. Her müzik türünün kendine özgü çalgı grupları vardır. Bildiğimiz çalgı gruplarını arkadaşlarımızla paylaşalım.

Çalgı Grupları
1- Bando Toplulukları: Çoğunlukla törenlerde çalan çalgı topluluklarıdır. Nefesli ve vurmalı çalgılardan oluşur.
2- Geleneksel Türk Müziği Çalgı Toplulukları: Türk halk müziği ve Türk sanat müziği eserlerini icra için oluşturulmuş topluluklardır.
3- Klasik Batı Müziği Çalgı Toplulukları: Klasik Batı müziği eserlerini seslendirmek için kurulan topluluklardır. Genellikle yaylı, üflemeli ve vurmalı çalgılar kullanılmaktadır. Filarmoni ve senfoni orkestraları bunlara örnektir.
4- Pop Müziği Çalgı Toplulukları: Pop şarkılarını seslendirmek için kurulmuş çalgı gruplarıdır. Her türlü vurmalı, üflemeli, yaylı ve elektronik çalgılar kullanılabilir.
5- Caz Müziği Çalgı Toplulukları: Daha çok piyano, saksafon, trombon, kontrbas ve gitar gibi çalgılardan oluşur. Bestelenmiş eserlerin yanında doğaçlama eserler de çalınır.
6- Oda Müziği Çalgı Toplulukları: Klasik Batı müziğinin en küçük çalgı topluluğudur. En az iki, en fazla on çalgıdan oluşur.

0
1
0
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.