Dünyanın en ağır soğanı kaç kilo

Dünyanın en ağır soğanı kaç kilo
Dünya’nın en ağır soğanı yaklaşık 9 kilo. Bahçıvan Tony Glover, Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran soğanı Leicestershire kontluğunda yaklaşık bir yılda yetiştirdi.
Serada yetiştirilmiş olan soğanın büyümesi esnasında sabit nem oranı sağlandı ve havaya sürekli azot verildi. Ayrıca, seranın içine güneş ışınlarını taklit eden özel lambalar yerleştirildi.

İngiltere’nin Leicestershire kentinde yaşayan Tony Glover, yaklaşık 9 kilogram ağırlığındaki dev soğanıyla bu alandaki rekoru kırdı. Bahçe işleriyle uğraşan 49 yaşındaki Glover, nitrojen zengini ilaçlarla soğanı beslemiş ve nem oranını sabitlemiş. Serada yetiştirdiği dev soğan için özel ışıklandırma sistemi de kuran Glover, hava kapalı olduğunda bunları kullanmış. Dev soğanın yetişmesi yaklaşık 1 yıl sürmüş ancak Glover bundan hiç şikayetçi değil.

Bir önceki soğan rekoru yine bir İngiliz vatandaşa aitti. Peter Glazebrook, 2012 yılında 8,2 kilo ağırlığında bir soğan yetiştirmeyi başarmıştı.

0
1
1
0
4
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.