Dünyanın en mutlu çocukları hangi ülkede yaşıyor

Dünyanın en mutlu çocukları hangi ülkede yaşıyor
Sizce dünyanın en mutlu çocukları hangi ülkede yaşıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Unicef tarafından dünyanın gelişmiş 41 ülkesinde, 18 yaş altı çocuklarla ilgili yapılan bir araştırma sonuçlarına göre, dünyanın en mutlu çocukları Hollanda'da yaşıyor. Hollanda'yı Danimarka ve Norveç takip ederken, Türkiye listenin en sonunda yer bulabildi.

Dünyanın en mutlu çocukları Hollanda'da. Uzmanlar, bunu, çocukların aileleriyle daha fazla vakit geçirmesine bağlıyor. Çocukların okulda sınav ve ödev baskısı altında olmaması da diğer bir neden olarak gösteriliyor.

Çocuklarla ebeveynleri arasındaki iletişim kuvvetli. Aile üyeleri birlikte yemek yiyor, yemeklerde sohbet ediliyor. Çocukların okuldan önce aileleriyle kahvaltı yapma oranının en yüksek olduğu ülke Hollanda. Bu da, çocukların güne iyi başlamalarını sağlıyor. Çocukların kahvaltıda çikolata yemelerine izin veriliyor.

Buna karşın Hollanda, çocuklarda obezitenin en az görüldüğü ülkelerden biri.
Bu, büyük oranda, çocukların okula bisikletle gitmesine bağlanıyor. Hollanda'da bisikletler için ayrı yollar var. Bu nedenle aileler yolda çocuklarının başına bir şey gelecek diye kaygılanmıyor.

Çocukların okul hayatında uzun süre sınav ve okul baskısı olmuyor. Çocuklar, üzerlerinde çok fazla baskı olmadığı için okula olumlu bakıyor. Ve okul sonrasında bol bol açık havada oynayarak zaman geçiriyorlar.

149
122
137
124
335
134
227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.