Dünya’nın farklı bölgelerinde, çalışan çocuklar hangi haklarını kullanamamaktadırlar

Dünya’nın farklı bölgelerinde, çalışan çocuklar hangi haklarını kullanamamaktadırlar
Dünya’nın farklı bölgelerinde, çalışan çocuklar hangi haklarını kullanamamaktadırlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), 12 Haziran Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’nde, dünya üzerinde hâlâ milyonlarca çocuğun kötü koşullarda çalışmak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yetkilisi Corinne Vargha (Korin Varga), “Dünyadaki Çocuk İşçiliği 2015” raporu hakkında bilgi verdi.

Vargha, düşük gelirli ülkelerde çocukların yaklaşık yüzde 30’unun 15 yaşında çalışmaya başladığına ve 5 ila 14 yaş grubu arasında dünya genelinde 168 milyon çocuk işçi bulunduğuna dikkati çekti. Yaşları 15 ila 17 arasında değişen 47,5 milyon çocuğun ise tehlikeli işlerde çalıştığını ifade eden Vargha, çocuk işçi sayısındaki azalmanın bu yaş grubunu etkilemediğini söyledi. ILO yetkilisi Azfar Khan (Azfar Han) çocuk işçilerin sayısının yaklaşık 78 milyon ile en fazla Asya-Pasifik Bölgesi’nde olduğunu, Asya-Pasifik Bölgesi’ni, 59 milyon çocuk işçiyle Sahraaltı Afrika Bölgesi’nin izlediğini belirtti. Khan, çocuk işçilerin en çok tarım sektöründe çalıştırıldığını ifade etti.

Çocuklar genel olarak eğitim haklarını kullanamamaktadır. Eğitimsizlik sonucu ortaya çıkan sorunlar şunlardır:

  • İnsanlar üretken biçimde çalışamazlar.
  • Sağlıklarına özen gösteremezler.
  • Kendilerini ve ailelerini gereği gibi koruyamazlar.

1169
2048
848
670
667
672
2034
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.