Dünya'nın hareketleri arasındaki fark nedir

Dünya'nın hareketleri arasındaki fark nedir
Dünya'nın hareketleri arasındaki fark nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyamız küre olduğu için güneşin bulaşmadığı yerlerde gece yaşanır. Ancak dünyamızın güneş ışınları aldığı yerlerde ise gündüz olur. Dünyamız kendi etrafında 24 saat içinde döndüğü için gece ve gündüz oluşur. Böylece gündüz yaşanan yerlerin dışında gece yaşanırken, gece yaşanan yerlerin dışında ise gündüz yaşanır.

Dünya gezegeni kendi etrafında dönüşünü 24 saatte tamamlar. Buna bir gün denir. Aynı zamanda Dünya Güneş'in etrafında döner. Bu dönüşümünü ise toplamda 365 günde gerçekleştirir.

Dünyamız kendi etrafında dönme hareketi yapar. Ancak Güneş'in etrafında ise dolanma hareketi gerçekleştirir. Bu hareketi Güneş'in etrafında batıdan doğuya doğru gerçekleştirir. Tam olarak Dünya Güneş'in etrafında 365 gün 6 saat içerisinde bir tur dönüşünü tamamlar. Biz bu süreye 1 yıl deriz.

Özellikle dünyanın dolanma hareketi ile beraber mevsimler oluşur. Bu konuda Dünya'mızın Güneş'in etrafında tam bir tur dönmesine yıllık hareket denmektedir. Aynı zamanda bir de artık yıl bulunmaktadır. Peki, artık yıl nedir? 1 yıl 365 gün 6 saat olarak belirlenmiştir. Bu 6 saat ise 4 yıl içerisinde bir gün eder. Böylece bu bir gün şubat ayına eklenir ve böylece şubat ayı 29 gün olur. Böylece artık yıl meydana gelir.

2379
989
488
175
205
386
2701
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.