Dünya’nın hareketleri ve bu hareketlerin sonucunda oluşan değişiklikler nelerdir

Dünya’nın hareketleri ve bu hareketlerin sonucunda oluşan değişiklikler nelerdir
Dünya’nın hareketleri ve bu hareketlerin sonucunda oluşan değişiklikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyanın iki türlü hareketi bulunmaktadır. Bu hareketler günlük hareket ve yıllık hareket olarak değişmektedir. Bu hareketlerin nedeni dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi ve dönerken de yörüngesini takip ederek güneş etrafında dönmeye devam etmesidir. Dünyanın hareketlerinin sonuçları bulunmaktadır. Dünyanın günlük hareketinin sonucunda, gece ve gündüz oluşur, ısı farklılıkları meydana gelir, basınç farklılıkları meydana gelir. Dünyanın yıllık hareketinin sonucunda, bir yıl tamamlanır, mevsimler oluşur, iklimler kendini gösterir. Dünyanın hareketleri canlılık faaliyetlerinin devam etmesini sağlar. Canlılık faaliyetleri devam ettikçe de dünyada doğal denge korunur ve dünya varlığını korumaya devam eder.

Dünyanın hareketleri ve bu hareketlerin sonucunda oluşan değişiklikler:

Dünyanın iki türlü hareketi vardır. Bunlar günlük hareket ve yıllık hareketlerdir. Bu hareketlere göre oluşan değişik sonuçlar vardır. Bunları hep birlikte inceleyeceğiz.

Dünyanın Günlük Hareketinin Sonuçları şu şekildedir:

  • 1. Gece ve gündüz oluşur.
  • 2. Farklı boylamlardaki noktalarda yerel saat farkı oluşur.
  • 3. Yönler oluşur. Güneşin battığı yöne batı, doğduğu yöne ise doğu denir.
  • 4. Dinamik basınç kuşakları oluşur.
  • 5. Sürekli rüzgarların yönlerinde sapma yaşanır.

Dünyanın Yıllık Hareketinin Sonuçları şu şekildedir:

  • 1. Yarım kürede mevsim süreleri farklı olur.
  • 2. Eylül ekinoksu 2 gün gecikerek 23 Eylül’de gerçekleşir.
  • 3. Şubat ayı kısa sürer.

54
58
14
26
32
42
107
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.