Dünya’nın kendi ekseni etrafında döndüğüne kanıtlar

Dünya’nın kendi ekseni etrafında döndüğüne kanıtlar
Dünya’nın kendi ekseni etrafında döndüğüne kanıt olarak neleri gösterebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya’nın kendi ekseni etrafında döndüğüne kanıt olarak; gece ve gündüzün oluşumu, sıcaklık farkları, gün içinde gölge boyu ve yönünün değişmesi, doğu-batı yönlerinin oluşması örnek olarak gösterilebilir.

Dünya, kendi ekseni etrafında batıdan doğuya doğru döner. Bu dönüşünü 24 saatte tamamlar. Bir dönüşü için geçen bu süreye bir gün denir. Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki hızı ekvatorda yaklaşık olarak saatte 1670 km’dir. Bu hız kutuplara doğru azalır ve kutup noktalarında 0 km olur. Dünya’nın hızının hissedilmemesinin nedeni atmosferle birlikte dönmesidir.

Dünya, kendi ekseni etrafındaki dönüş hareketinin bir gün içinde tamamlar. 24 saatlik zaman dilimi olan bir gün ise gece ve gündüzden oluşur. Gece ve gündüz sadece 21 mart ve 23 eylül tarihlerinde dünyanın her yerinde eşit olur ve her biri 12 şer saattir. Çünkü bu tarihlerde güneş ışıkları ekvatora dik gelir.

1482
1441
380
24
51
247
320
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.