Dünya’nın merkezinde bulunan ve çoğunluğu eriyik demirden oluşan yüksek sıcaklıktaki sıvı akımından dolayı Dünya çevresinde

Dünya’nın merkezinde bulunan ve çoğunluğu eriyik demirden oluşan yüksek sıcaklıktaki sıvı akımından dolayı Dünya çevresinde
Dünya’nın merkezinde bulunan ve çoğunluğu eriyik demirden oluşan yüksek sıcaklıktaki sıvı akımından dolayı Dünya çevresinde manyetik alan oluşur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dünya’nın merkezinde bulunan ve çoğunluğu eriyik demirden oluşan
yüksek sıcaklıktaki sıvı akımından dolayı Dünya çevresinde manyetik
alan oluşur.

Buna göre
I. Arıların ve göçmen kuşların yönlerini bulmaları
II. Aurora denilen kutup ışınlarının oluşması
III. Güneş’ten gelen radyasyonun büyük bir kısmının Dünya yüzeyine
ulaşamaması ifadelerinden hangileri Dünya’nın manyetik alanının sonuçlarındandır?

Ödev cevabı kısaca : Dünya'nın manyetik alanının sonuçları şunlar olabilir:

I. Arıların ve göçmen kuşların yönlerini bulmaları: Manyetik alan, arılar gibi bazı canlıların ve kuşların göç sırasında yönlerini bulmalarına yardımcı olabilir.

II. Aurora denilen kutup ışınlarının oluşması: Manyetosferin içerisindeki yüklü parçacıkların Dünya'nın manyetik alanı tarafından yakalanması sonucu kutup ışınları veya Aurora Borealis (Kuzey Işıkları) ve Aurora Australis (Güney Işıkları) olarak adlandırılan ışık gösterileri oluşur.

III. Güneş'ten gelen radyasyonun büyük bir kısmının Dünya yüzeyine ulaşamaması: Manyetik alan, Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların ve güneş radyasyonunun Dünya'ya ulaşmasını sınırlar ve bu sayede Dünya'nın atmosferini ve yüzeyini korur.

Dolayısıyla I, II ve III ifadeleri Dünya'nın manyetik alanının sonuçlarından doğru olanlardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.