Dünya’nın şekli hakkında neler biliyoruz

Dünya’nın şekli hakkında neler biliyoruz
Dünya’nın şekli hakkında neler biliyoruz, Dünyanın şekli nedir, Dünya neye benzer bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Genel olarak şekil bakımından ifade edildiği zaman dünya bir küreye benzer. Bu durum tam bir küre olmasa bile, detaylı bakılmadığı zaman küre görünümüne sahiptir. Dünyanın şekli halk arasında hep küre ya da yuvarlak olarak adlandırılmaktadır. Dünyanın şekli elbette küreye benzemektedir ancak bu şekle tam olarak küre denilemez. Dünyanın şekli ekvatordan şişik kutuplardan basıktır. Bu şeklin ismi ise Geoit'tir.

Dünyanın şekli Geoittir. Geoit şeklinde ekvator kısmı şişikken kutup kısımları basıktır. Bu da dünyanın hareketlerindeki bazı şeylere etki eder. Dünyanın Geoit şeklinde olmasının hareketlerine olan etkileri şunlardır:

  • Çizgisel hız ekvatordan kutuplara doğru azalır.
  • Kutup ve ekvatorda büyük sıcaklık farkları yaşanır.
  • Kutuplarda gün daha kısadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.