Duran cismi hareket ettirmek mi, hareket hâlindeki cismi durdurmak mı

Duran cismi hareket ettirmek mi, hareket hâlindeki cismi durdurmak mı
Duran cismi hareket ettirmek mi, hareket hâlindeki cismi durdurmakmı daha kolaydır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet, daha kolaydır. Çünkü duran cismi hareket ettirmek için gereken kuvvet, sürtünme kuvveti ile ilgilidir. Bu da cismin kütlesi ile doğru orantılıdır. Ancak hareketli cismin kütlesi, hareketinden dolayı mevcut kütlesinden daha fazla hissedilir. Bu yüzden daha fazla sürtünme kuvveti uygulamak gerekir. Yani uygulanacak kuvvet daha fazladır.

Günlük yaşamımızda her alanda kuvvetin etkisini görebiliriz. Canlı veya cansız olsun, etkileşim halinde olan her şey birbirine kuvvet uygular. Her etki kuvvet, karşılığında bir tepki kuvvet doğurur. Bu durum, Newton’un öne sürdüğü üç hareket yasasının üçüncü kanunudur. 

Her etki kuvvet, karşılığında bir tepki kuvvet oluşturur. Tepki kuvvet, maddenin fiziki yapısına, ağırlığına ve hızına göre değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden, hareketsiz olan bir cismi hareket haline geçirmenin ile hareket halindeki bir cismi durdurmanın kolaylığının kıyaslanması ancak bütün şartlar bilindiğinde açıklanabilir.
 

43
100
19
21
7
4
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.