Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir

Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir
Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir Charles Bukowski (Çarlz Bukovski) sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her şeyin istediğimiz gibi olması için dürüstlük her zaman işe yaramaz. Fakat yalan söyleyip yalanın ortaya çıktığında duyulan utanç duygusu, istediğimiz bir şeyin olmamasından daha kötüdür. Yani yalan söylediğin için utanmak, kaybetmekten daha kötü bir histir.

İnsanlar kimi zaman kendilerini düşündükleri için yalan söylemek durumunda kalabilir veya kendi isteği ile de söyleyebilirler. Fakat yalanın söylemenin hiçbir şekilde hiçbir yararı bulunmamaktadır.

İnsanlar her zaman, her koşulda ve her yerde dürüst olmalıdır. Sonuç kaybetmek dahi olsa dürüstlükten vazgeçmemelidir. Çünkü yalan söylendiğinde ve bir gün bu yalanları ortaya çıktığında çok kötü duruma düşerler. Bu duruma düşmekten ise dürüstlüğü tercih etmeleri daha doğrudur.

Sonuç olarak, dürüst olmanın önemini ve yalan söylemenin de doğurabileceği durumları anlatıyor. Charles Bukowski bu sözü ile bizlere bunu anlatmaya çalışmaktadır.

1006
327
302
275
344
768
573
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum