Dürüstlük ile ilgili kısa bir hikaye yazınız

Dürüstlük ile ilgili kısa bir hikaye yazınız
Dürüstlük ile ilgili kısa bir hikaye yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dürüstlük ile ilgili kısa bir hikaye yazınız

Ödev cevabı kısaca : Bir zamanlar küçük bir köyde yaşayan Ali, herkesin gözünde dürüstlüğü simgeliyordu. Bir gün köydeki bakkaldan alışveriş yaparken, yanlışlıkla fazladan verilen para fark etti. Ali, durumu hemen bakkala söyledi ve fazla verilen parayı geri iade etti. Köylüler, Ali'nin dürüst davranışını örnek aldılar ve köydeki herkesin takdirini kazandı. Ali, sadece birkaç lira değil, tüm köyün güvenini kazanmıştı.

Dürüstlük Ödüllendirilir

Bir zamanlar, küçük bir köyde yaşayan Mert adında bir çocuk varmış. Mert, çok dürüst ve çalışkan bir çocukmuş. Köydeki herkes onu çok severmiş.

Bir gün, Mert okuldan eve dönerken yolda bir çanta bulmuş. Çantayı açtığında içinde çok para olduğunu görmüş. Mert, çantanın kime ait olduğunu merak etmiş. Ancak, çantanın kime ait olduğunu anlayamamış.

Mert, çantayı bulduğu yeri hatırlamış ve hemen oraya geri dönmüş. Çantayı bulduğu yerde, bir delikanlı ağlayarak oturmuşmuş. Mert, delikanlıya çantayı vermiş.

Delikanlı, Mert'e çok teşekkür etmiş. Delikanlı, çantanın içinde çok önemli evraklar olduğunu söylemiş. Evrakları kaybederse çok büyük bir sorun yaşayacağını söylemiş.

Mert, dürüstlüğü sayesinde delikanlıya yardım etmiş. Delikanlı, Mert'in bu davranışından çok etkilenmiş. Delikanlı, Mert'i bir daha unutmamış.

Ertesi gün, delikanlı Mert'in evine gelmiş. Mert'e bir hediye getirmiş. Hediye, bir altın bileklikmiş. Delikanlı, Mert'e dürüstlüğü için teşekkür etmiş.

Mert, hediyeyi çok beğenmiş. Ancak, hediyeyi kabul etmek istememiş. Mert, delikanlıya hediyeyi geri vermiş.

Delikanlı, Mert'in bu davranışından daha da etkilenmiş. Delikanlı, Mert'e bir daha hiç unutamayacağı bir söz vermiş.

Delikanlı, "Mert, sen benim için bir kahramansın. Dürüstlüğün sayesinde bana çok büyük bir iyilik yaptın. Sana söz veriyorum, ben de her zaman dürüst olacağım." demiş.

Mert ve delikanlı, o günden sonra çok iyi arkadaş olmuşlar. Mert, dürüstlüğü sayesinde hem delikanlıya hem de kendine çok büyük bir iyilik yapmış.

Öykünün Öğeticisi

Dürüstlük, her zaman ödüllendirilir. Dürüst olan insanlar, her zaman saygı görür ve sevilir. Dürüstlük, her zaman doğru olanı yapmaktır. Dürüst olmak, bazen zor olabilir. Ancak, dürüst olmak, her zaman doğru olandır.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.