Dürüstlük ile ilgili kompozisyon

Dürüstlük ile ilgili kompozisyon
Dürüstlük ile ilgili kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Dürüstlük ile ilgili kompozisyon örneği (1);

Dürüstlük insanın sahip olduğu en önemli erdemlerden bir tanesidir. Dürüst olmak verdiği sözü yerine getirmek, yaptığı iş ile söylediklerinin birbiriyle aynı olması demektir. Dürüst insan yalan söylemez, hatalarını cesaretle dile getirir, dürüst insan başka inşa insanları kandırmaz.

Günümüzde dürüstlük kavramı çok daha fazla önem kazanmıştır. Çünkü artık dürüst insanlara rastlamak eskiye oranla daha zor. Bu nedenle toplumuzun dürüst insanlara ihtiyacı var. Hal böyle olunca davranışlarımıza dikkat etmek ve her zaman dürüst hareketlerde bulunmak zorundayız. Verdiğimiz sözü yerine getirmeli, mutlaka açık sözlü davranarak insanları kandırmamalıyız.

Dürüst davranışlarda bulunursak çevremizdeki insanlar artar ve yakınlarımız tarafından çok seviliriz. Dürüst olmayan insanlar genellikle toplum tarafından da çok sevilmeyen kişilerdir.

Dürüstlük ile ilgili kompozisyon örneği (2);
Dürüstlük çok önemli bir kavramdır çünkü beraberinde güveni de getirir günümüzde de güven olmadan bir şey olmadığından dürüstlük önemlidir zaten yalancı kimseleri kimse sevmez ona malını emanet edemez, sözüne ve dediklerine inanamaz.

Dürüst insanlar toplumda sevilirler birçok kişi ona güvenir malını emanet eder hatta canını bile emanet ederler çünkü dürüst dürüsttür sonuçta. Örneğin insanlara arkadaşlık ve aşk ilişkilerinizde neye önem veririsiniz diye sorduğunuzda muhakkak ki çoğu dürüstlüğü sayacaktır dedikleri arasında çünkü dürüstlük olmadan güven olmaz demiştik bir önceki yazılarımızda. Güven olmazsa arkadaşımızın bizi arkamızdan vurma ihtimali, sevgilimizin veya kocamızın bizi aldatma olasılığı kurcalar durur beynimizi. Bu yüzden dürüst ve güvenilir kişileri ararız hep hayatınızda, dürüstlüğe önem vermeyen bir kişi yalan da söyler bir  işler de çevirir o kişiyi işe dahi alamazsınız çünkü işinizi batırabilir de, güvenemezsiniz.

Kısaca dürüstlükten yana olun ve dürüst olun yoksa toplumda da, insanların gözünde ve kalbinde de yer edinemezsiniz.

12712
13020
10880
3708
3509
2420
7508
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum