Düşüncelerinizin önemsenmediği, özgürce ifade edemediğiniz bir ortam düşünün, bu ortamda neler hissederdiniz

Düşüncelerinizin önemsenmediği, özgürce ifade edemediğiniz bir ortam düşünün, bu ortamda neler hissederdiniz
Düşüncelerinizin önemsenmediği, özgürce ifade edemediğiniz bir ortam düşünün, bu ortamda neler hissederdiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Düşüncelerinizin önemsenmediği, özgürce ifade edemediğiniz bir ortam düşünün. Bu ortamda neler hissederdiniz? Aşağıda verilen şapkayı taktığınızı hayal ederek duygularınızı ifade ediniz.

Ödev cevabı kısaca : Bu tür bir ortamda tarafsız şapka taktığımda, duygularımı içimde saklamak zorunda kalırım. Kendi düşüncelerimi ifade etmekten çekinir ve başkalarının beni anlamayacağını düşünürdüm. Bu durumda sessiz ve çekingen olurdum.

Tarafsız şapka taktığımda, duygularımı bir kenara bırakarak olaylara nesnel bir bakış açısıyla yaklaşırım. Düşüncelerimi ve duygularımı değil, gerçekleri önemserim. Bu durumda duygusal etkileşimden uzak, objektif bir tutum sergilerim.

Duygusal şapka taktığımda, içimde biriken duygusal yüklerle başa çıkmakta zorlanır, içsel bir çatışma yaşardım. Duygusal olarak sıkışmış hissederdim.

İyimser şapka taktığımda, olumsuzluklara rağmen umutlu olmaya çalışırdım. Bu durumda olumlu düşünce ve duygularla hareket etmeye çalışır, pozitif bir bakış açısıyla sorunları çözmeye çalışırdım.

Kötümser şapka taktığımda, her şeyin kötüye gideceğini düşünür, geleceği karamsar bir şekilde görürdüm. Bu durumda endişeli ve umutsuz hissederdim.

Serinkanlı şapka taktığımda, duygusal tepkilerimi kontrol altında tutar, mantıklı ve rasyonel bir şekilde düşünmeye çalışırdım. Bu durumda duygusal olarak dengeli olurdum.

Yenilikçi şapka taktığımda, yaratıcı ve çözüm odaklı düşünmeye çalışır, yeni fikirler ve yaklaşımlar geliştirmeye odaklanırdım. Bu durumda kendimi yenilikçi ve çözüm odaklı hissederdim.

128
8
128
3
5
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum