Düz aynaya 2 m uzaklıkta bulunan bir kişinin aynada oluşan görüntüsünün aynaya uzaklığı ne kadardır

Düz aynaya 2 m uzaklıkta bulunan bir kişinin aynada oluşan görüntüsünün aynaya uzaklığı ne kadardır
Düz aynaya 2 m uzaklıkta bulunan bir kişinin aynada oluşan görüntüsünün aynaya uzaklığı ne kadardır, bu kişinin görüntüsünün özellikleri nasıldır

Düz aynaya 2 metredir uzaklıkta bulunan bir kişinin aynada oluşan görüntüsünün aynaya uzaklığı da 2 metredir.

Bu kişinin görüntüsünün özellikleri şu şekildedir;

  • Kişinin aynadaki görüntüsü ile kendisi arasındaki mesafe 4 metredir.
  • Kişinin boyu ile aynadaki görüntüsünün boyu aynıdır.
  • Kişinin eni ile aynadaki görüntüsünün eni aynıdır.
  • Görüntü ile kişi, simetriktir. Yani görüntüdeki tüm cisimler ile kişinin bulunduğu yerdeki tüm cisimler yüzyüze bakmaktadır.

Bununla birlikte aşağıdaki bilgileri vermemizde fayda vardır.

Aynalar, ışık ışınlarının yüzde yüzüne yakın bir oranını yansıtan, mükemmel yansıtıcılardır. Çeşitlerine göre kullanım alanları vardır.

Çukur aynalar, bir kaşığın iç yüzeyi gibi şekle sahip olan aynalardır. Çok uzaktaki nesneleri görmek amacıyla teleskoplarda ve çok ufak nesnelerin görülebilmesi amacıyla mikroskoplarda kullanılır.

Tümsek aynalar, bir kaşığın dış yüzeyi gibi şekle sahip olan aynalara denir. Geniş bir alandaki ışınların görülmesi mümkün olmayan noktalara ulaştırılmasında önemli rol oynarlar. Keskin virajların olduğu bölgelerde araç kullanan sürücülerin, yolun göremediği kısımlarını görebilmeleri amacıyla kullanılır.

Düzlem aynalar, en sık karşılaşılan düz aynalardır. Evlerde, alışveriş merkezlerinde, iş yerlerinde, taşıtlarda, sıklıkla görülür.  

Aynaların birçoğu en çok aydınlatma sistemlerinde kullanılır. Işığın yönlendirilmesinde oldukça önem taşır ve ortam iki kat aydınlatılmış gibi olur.

22
1
34
1
1
9
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.