Düzenli ordunun kurulmasını zorunlu kılan sebepler nelerdir, yorumlayınız

Düzenli ordunun kurulmasını zorunlu kılan sebepler nelerdir, yorumlayınız
Düzenli ordunun kurulmasını zorunlu kılan sebepler nelerdir, yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Düzenli ordunun kurulmasını zorunlu kılan sebepler nelerdir, yorumlayınız

Ödev cevabı kısaca : Düzenli ordunun kurulmasını zorunlu kılan sebepler arasında düzensiz ve koordinasyonsuz mücadele, düşman karşısında etkili bir direnişin sağlanamaması, sahada savaşan birliklerin eksik eğitim ve koordinasyonu, işgalcilerin daha güçlü ve disiplinli bir orduya sahip olması ve Millî Mücadele’nin başarıya ulaşabilmesi için düzenli bir orduya ihtiyaç duyulması yer almaktadır. Bu nedenle düzenli ordunun kurulması, Millî Mücadele’nin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için önemli bir adım olmuştur.

Millî Mücadele döneminde düzenli bir ordu kurma ihtiyacı, etkin koordinasyon, planlama, donanım ve lojistik desteği, disiplin ve hiyerarşi, uluslararası tanınırlık, karar alma süreçleri gibi faktörlerden kaynaklanmıştır. Bu ihtiyaç, Türk ordusunun daha etkili ve güçlü bir şekilde savaşmasına olanak sağlamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.