Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran özellikleri nelerdir

Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran özellikleri nelerdir
Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran özellikleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran özellikleri nelerdir

Cevap : Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran özellikleri :
Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran en önemli karakteristik özelliği tüm kenarlarının eşit uzunlukta olması ve tüm açılarının eşit olmasıdır. Düzgün olmayan çokgenlerin kenarları ve açıları biribirine eşit olmak zorunda değil ve birbirlerinden farklı olabilir.
Tüm düzgün çokgenler düzgün olmayan çokgenlerin aksine konveks yani dış bükeydir.
Tüm düzgün çokgenlerin iç açıları toplamı formülü (n - 2) * 180 formülü ile hesaplanırken düzgün olmayan çokgenlerin iç açılar toplamı bu formül ile çıkmayabilir.
Tüm düzgün çokgenlerde bir iç açısının ölçüsünü bulmak için [(n-2) * 180] / n formülü kullanabiliriz.
Tüm düzgün çokgenlerde köşegen sayısını bulmak için (n – 3) formülünü kullanabiliriz fakat düzgün olmayan çokgenlerde her zaman bu formül kullanılabilir değildir.

0
2
0
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.