e-hastalar Genel Ağ’da doğru bilgilere ulaşabiliyorlar mı

e-hastalar Genel Ağ’da doğru bilgilere ulaşabiliyorlar mı
e-hastalar internette doğru bilgilere ulaşabiliyorlar mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kendisinde fark ettiği belirtileri internette arayarak (varsa) rahatsızlığına tanı (!) koyup işi internette bulduğu tedavi yöntemlerini uygulayacak kadar ileri götüren hastalık hastası kişilere e-hasta deniyor.

Bunların doğru bilgiye ulaşma ihtimalleri yok denecek kadar az. Bunun birkaç sebebi var:

Bir belirtiye yalnızca ve yalnızca tek bir hastalıkta rastlamıyoruz. Olay çok daha farklı boyutları bulabiliyor. Asıl sıkıntının anlaşılması için belli testlerin uygulanması gerek.

Birtakım belirtilere tanıklık ettiğini düşünen kişinin bir rahatsızlığı olmayabilir. Durumu örneğin yediği bir şeye bağlı geçici bir şişkinlik de olabilir.
İnternet bilgi kirliliğinden geçilmiyor. Belirtileri doğru tespit etseniz bile karşınıza çıkan bilgiyi bir doktor olmadığınız için tartamazsınız.

2736
6224
9133
1264
1127
1224
7977
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum