E-postanın iletişimdeki yeri hakkındaki düşünceleriniz

E-postanın iletişimdeki yeri hakkındaki düşünceleriniz
E-postanın iletişimdeki yeri hakkındaki düşünceleriniz konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde pek çok işimizi yaparken birbirimize e-posta atarak haberleşiyoruz. Globalleşen dünyada; bankacılık, turizm, finans, ilaç firmaları gibi pek çok sektörde ülkemiz içerisinde farklı şehirlerde çalışan ve farklı ülkelerde çalışan pek çok kişiyle iş yapmak durumundayız. Uzaktaki bu kişilerle çalışabilmek ve iletişimde kalabilmek için de neredeyse 1 saniye içerisinde kendilerine bilgiyi ulaştırmamızı sağlayan e-postaları tercih ediyoruz.

E-postalar aracılığı ile resim, fotoğraf, yazı dosyası gibi pek çok bilgi içeren dokümanı da kilometrelerce ötedeki kişilere yollayabiliriz ve onlar da içeriği kontrol edip düşüncelerini bize çok kısa süre içerisinde geri iletebilirler. E-postalar ayrıca birden fazla kişiye bilgi ya da iş göndermek için de epeyce işe yaramaktadır.

Elektronik posta veya e-posta, mektubun teknoloji ve internet ile harmanlanmış halidir. Haliyle arasındaki farklar büyük olup, yerine göre birbirlerinin yerini tutamaz duruma gelirler. İş yerini düşündüğümüzde ofis çalışanlarının birbirine mektup yazması ve göndermesi saçma olacaktır, işin aciliyeti bu noktada önemlidir. Acil bir işte mail birkaç saniye içinde yollanabilirken mektupta böyle bir durum söz konusu değildir. Elektronik postanın da dezavantajları vardır ve bu sebeple mektubun yerini tutamaz. Mektup, insanlara sabretmeyi; sevdiklerinden o mektubu alana kadar beklemenin heyecanını yaşatır. Bunun haricinde mektuplarda çeşitli simgeler kullanarak karşı tarafa vermek istediğiniz mesajı bu şekilde anlatabilirsiniz. Mektubun ucunu yakmak, o anki duygu yoğunluğunuzu ve hangi psikolojide mektubu yazdığınızı anlatır. Elektronik postada böyle bir durum söz konusu olamaz.

5
21
5
3
14
2
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.