Ebru sanatında her seferinde farklı desen ve renk tonlarının oluşmasının özkütle ile ilişkisi

Ebru sanatında her seferinde farklı desen ve renk tonlarının oluşmasının özkütle ile ilişkisi
Ebru sanatında her seferinde farklı desen ve renk tonlarının oluşmasının özkütle ile ilişkisi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıvıların yoğunluğu ile ve sıvı moleküllerinin birbirini çekme kuvveti ile ilgilidir. Çekim kuvveti fazla olan sıvılar kolay dağılmaz ve daha toplu halde bulunur. Ancak çekim kuvveti az ise renk veya sıvı hemen dağılır. Farklı sıvıların kullanılması sonucunda da farklı renk ve desenler elde edilir.

Ebru sanatı dikkatle incelendiğinde, karıştırıldığı görülür. Bu yüzden aynı deseni tekrar yakalamak oldukça zordur. Sıvıyı karıştırma hızını yakalamak gerekir. Kullanılan boya ve kitrenin miktarı (boyanın ve kitrenin özkütlesinin her seferinde farklı olmasını sağlar) ve özellikleri farklı olacağı için desenler de farklı olacaktır. Bu nedenle elde edilen ebru deseni tektir, aynısı bir daha yapılamaz.

386
36
271
4
4
3
615
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum