Eceli geciktirmek mümkün müdür, niçin, görüş ve düşüncelerinizi açıklayınız

Eceli geciktirmek mümkün müdür, niçin, görüş ve düşüncelerinizi açıklayınız
Eceli geciktirmek mümkün müdür, niçin, görüş ve düşüncelerinizi açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Eceli geciktirmek mümkün müdür, niçin, görüş ve düşüncelerinizi açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Allah’ın ilminde yer alan ecel değişmez. Buna “ecel-i müsemma” denilir. Fakat Levh-i Mahfuzda veya melekler tarafından yazılı olan ecelin –belli şartlara dahilinde- değişmesi mümkündür. Buna “Ecel-i kaza” denir.

Ecel insan hayatının kaçınılmaz bir gerçeğidir ve zamanı Allah tarafından belirlenir. İnsanlar, sağlıklı yaşam biçimleri ve önlemler alarak ömrünü uzatabilirler, ancak ecelin zamanı değiştirilemez. İslam, bu konuda tevekkül ve Allah'a güvenmeyi vurgular ve insanların ölümü ahiret hayatına geçiş olarak kabul etmelerini öğütler.

308
90
103
87
85
85
85
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.