Eczacı olmak için kimya eğitimi almanız gerekir mi

Eczacı olmak için kimya eğitimi almanız gerekir mi
Eczacı olmak için kimya eğitimi almanız gerekir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet, çünkü kimyasal bileşikler hakkında bilgi sahibi olmak sorundadırlar eczacılar. Kimya derse eczacılık fakültelerinde okutulan derslerden birisi hatta başlıcalarındandır. Eczacılık insanlar hasta olduğundan onların hastalıklarını iyileştirmek veya o kişiyi rahatlatmak amacıyla yapılan ilaçları insanlara sunan bir meslektir. Dolayısıyla hangi ilacın içinde ne olduğunu bilmek zorundalar.

Tanım olarak Eczacılar, ilaçların güvenli ve etkili kullanımını sağlamak için hastaların sağlığını ve hastalığın ilerleyişini izler. Eczacılar yapma ilaç (majistral) hazırlama pratiği yapabilirler. Bu nedenlerle eczacılar kimyadan anlamaları gerekiyor. Neyle neyi karıştırarak nereye etki edeceği konusunda veya neyin hangi sakıncalı durumlar doğurabileceğini bilmek zorundalar. Her ne kadar günümüzde ilaç yapımı farmakoloji isimli kendi başına uzmanlık gerektiren bir işe dönüşmüşse de eczacılarda basit ilaçlar üretebilir.

141
147
4
50
74
4
78
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.