Edebiyat kelimesinden ne anlıyorsunuz

Edebiyat kelimesinden ne anlıyorsunuz
Edebiyat kelimesinden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kendimi bulmama, saklanmak istediğimde kaybolmama, beslenerek nefes almamı sağlayan, yalnız olmadığımı hissettiren, sınırlarımı aşmamda bana yardımcı olan, yaşam anlamlı kılan, onu zenginleştiren, güvenli bir sığınak, kısaca edebiyat deyince dilin medeniyeti geliyor, HAYAT geliyor, ÖZGÜRLÜK geliyor aklıma.

Edebiyat; Hayaller duygular düşüncelerimizi ifade eden şiir, roman, hikaye gibi olan türlere edebiyat denir. Edebiyat kişinin ifadeleri süslü bir şekilde ifade etmesidir. Yani bir nevi kendini açıklayabilmesidir. İnsanlar edebiyat sanatı ile kendi düşüncelerini ve diğer insanlar hakkındaki düşünceleri özgür bir şekilde ifade edebilirler. Edebiyatta bunu sağlayan tek malzeme ise dildir. Bundan dolayı herkes tarafından yapılabilen bir sanattır. Milli bir kültürdür.

380
306
309
111
119
139
278
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.