Edebiyatımızda dinin izleri ifadesinden ne anlıyoruz

Edebiyatımızda dinin izleri ifadesinden ne anlıyoruz
Edebiyatımızda dinin izleri ifadesinden ne anlıyoruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Edebiyatımıza dinin izleri ifadesinden edebi eserlerde yer alan ve dini kurallara ait olarak sosyal hayatın içinde yaşanan dini değerler akla gelmektedir. Dinin izleri deyince romanlarda, hikayelerde, şiirlerde sıklıkla cami, medrese, Allah, peygamber gibi kavramlar kullanılabilmektedir. Edebiyatın bu yönüyle gelişmesi sosyal hayatın içinden temsiller taşımasından ileri gelmektedir. Bu nedenle dinin izleri sosyal hayatı misal alan hemen her şeyin içinde yer alabilir.

Hemen her fiilimizde ve sözümüzde dinin izleri bulunmaktadır. Dinin izleri, yaşanan dinin değerlerine göre kendini göstermektedir. Edebiyatımızda dinin izlerinin bulunması, dini değerlerin yaşanması, hayatımıza aksetmesi ve sözlerimize tesir etmesi söz konusu olmaktadır.

419
127
151
33
33
101
285
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.