Edebiyatın tarihle nasıl bir ilişkisi olduğunu düşünüyorsunuz

Edebiyatın tarihle nasıl bir ilişkisi olduğunu düşünüyorsunuz
Edebiyatın tarihle nasıl bir ilişkisi olduğunu düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Edebiyat, yazın olarak bilinmektedir. Duygu ve düşüncelerin yazı ve söz yoluyla ifade ediliş şeklidir. Edebiyat, birçok bilimle yakından ilgilidir. Tarih bilimi de bu bilimlerden biridir. Tarih, edebiyatı kaynak olarak kullanabilir ve araç olarak da yararlanabilir.

Edebiyatın tarihle olan ilişkisi, edebiyatın kaynak ya da araç olarak kullanılmasıdır. Tarihi öğrenmek ve araştırmak için edebi kaynaklar da kullanılır.

Edebiyatın tarihle çok yakından bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Yazının icadı tarihi için bir devir açıp bir başka devri kapatırken aynı zamanda edebiyatında yazılı olarak icra edilmesine olanak sağlamıştır. İlk İnsanlar duygularını ve olayları mağaralara duvar resimleri aracılığıyla kazırken yazının icadı ile daha kalıcı ve daha anlaşılır bir şekilde duygularını ifade etme şansına sahip olmuşlardır.

Bir örnek da verecek olursak matbaanın icadı tarihi bir gelişim olarak kaydedilirken edebiyatında herkese ulaşmasını sağlayan bir aracı olmuştur.

1
103
0
1
143
1
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.