Edebiyatla din arasında nasıl bir ilişki vardır

Edebiyatla din arasında nasıl bir ilişki vardır
Edebiyatla din arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Edebiyat, güzel konuşma, güzel yazma, sanat kaygısı, düşünce diyalektiği sağlayan bir alan olarak bilinmektedir. Edebiyat bir ifade ediş tarzı olarak ortaya çıkmaktadır. Edebiyat ve din ilişkisi de buradan meydana gelmektedir. Edebiyat ve din arasındaki ilişki dini duygu ve düşüncelerin en veciz şekilde ifade edilmesini sağlar.

Edebi ürünlerde dini kavramların bulunması sosyal hayatın bir gerekliliğidir. Dini kavramların en edebi bir şekilde aktarılması da edebiyatın bir araç olarak kullanılmasından ileri gelmektedir. Edebiyat, dinin güzel ve en iyi şekilde anlatılması ve aktarılması için gerekli görülmektedir. Bu nedenle edebiyat öğrenmek de gerekli görülmektedir.

  • Din edebiyatı şekil, tür, içerik, kelimelerin kullanım tarzı ve bir çok yönden etkilemiştir.
  • Kutsal kitapların etkisiyle edebiyatta bir edebi zevk ve dil benimsenmiş ve Kutsal kitap bunları beslemiştir.
  • Din edebiyatı her yönden zenginleştirmiştir.
  • Din halkın edebiyata olan ilgisini de artırmıştır.
  • Örneğin Mevlüt konu olarak dinin etkisini, Divan edebiyatındaki aruz ölçüsü ise dinin edebiyattaki yapısını etkilemesine örnek olarak verilebilir.

417
337
383
122
52
66
851
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.