Efes Antik kenti nerede

Efes Antik kenti nerede
Efes antik kenti nerededir, Efes Antik Kenti'ne nasıl gidilir, Efes tarihi ve özellikleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Efes Antik Kenti Türkiye'nin İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Bölge ulaşım bakımından rahatça ulaşılabilecek bir yerdedir. Havalimanından 1 saatlik bir yolculuk ile Efes Antik Kentine varılabilir.

Efes antik kenti'ne nasıl gidilir

Efes Antik Kentine İzmir merkezden kalkan toplu taşıma araçları ile gidilebilmektedir. İzmir'den toplu taşıma araçları ile Selçuk ilçesine giderek buradan kolay bir şekilde Efes Antik Kentine gidilebilmektedir. Bunun yanında özel araçlar ile de Antik Kente gitmek mümkündür.

Bunun için İzmir Selçuk yoluna bağlanan otoban üzerinden Selçuk ilçesine gidilir. Buradan da Efes Antik Kent tabelaları takip edilerek bölgeye kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Efes Antik Kentine havayolundan kalkan otobüsler ile de gitmek mümkündür.

Dünyanın En Önemli Yerleşim Yerlerinden Bir Tanesi Olan Efes Antik Kenti İzmir’in Selçuk İlçesinde Bulunmaktadır. Dünyanın En Önemli Antik Kentlerinden Bir Tanesidir. Burası Her Yıl Binlerce Turistin Ziyaretine Uğramaktadır.

İsminin Savaşçı Bir Kraliçe Olan Apasas’tan Geldiği Tahmin Edilmektedir. Antik Çağlardaki İnsanların Buraya Hac Ziyaretinde Bulundukları Tahmin Edilmektedir.

Yapılan Araştırmalara Göre Buranın Troya Savaşı’ndan Sonra, M.ö. On İkinci Ve On Birinci Yüzyıllarda Antik Yunanlılar Tarafından İşgal Edildiği Ardından Buradaki Halkla Kaynaşan Yunanlıların Burada Bir Antik Şehir Devleti İnşa Ettikleri Ve İsmini De Efes Olarak Değiştirdikleri Düşünülmektedir.

Bu Şehir Antik Çağda Çok Önemli Bir Liman Kenti Olarak Karşımıza Çıkmaktadır. Ayrıca Roma’nın Asya Eyaletinin Başkentliğini Yaptığı Bilinmektedir. Bu Liman Kenti Küçük Menderes Tarafından Taşınan Alüvyonlar İle Dolmaya Başlamıştır. Bunun Engellenmesi İçin Çalışmalar Yapılmış Olsa Da Efes 4. Yüzyıldan Sonra Kullanılamaz Hale Gelmiş Ve Şehir Bir Süre Sonra Terk Edilmek Zorunda Kalınmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.