Efsane Başkan Seba hayatını kaybetti | Süleyman Seba Kimdir?

Efsane Başkan Seba hayatını kaybetti | Süleyman Seba Kimdir?
Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba hayatını kaybetti.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, 88 yaşında vefat etti.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Türk futbolunun unutulmaz ismi, Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Solunum yollarındaki enfeksiyon sebebiyle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi altına alınan, daha sonra tespit edilen kalın bağırsak kitlesi sebebiyle operasyon geçiren Seba, bir süredir tedavi görüyordu.

SÜLEYMAN SEBA KİMDİR?

5 Nisan 1926 yılında Düzce'ye bağlı Hendek ilçesinin Soğuksu köyünde dünyaya geldi. Annesi Nazlı, Babası Ali Rıza Bey'in oğludur. Kabataş Erkek Lisesi'nde okurken oynadığı futbol, dönemin genel kaptanı Sadri Usuoğlu ve Şeref Başkanı Hakkı Kaptan'ın (Yeten) dikkatini çeker. 1944 yılında bu ikili kendisini Beşiktaş'a getirir. 1954 yılına kadar Siyah-Beyazlı renkler altında kulübe futbolcu olarak hizmet verir. Bu tarihten sonra sakatlanarak futbolu bırakır. O zamanki adıyla Mithatpaşa olan stadın 1947'de oynanan ilk maçında Beşiktaş'ın, İsveç'in AIK takımını 2-1 yenerken ilk golü kaydeder ve tarihe bu statta ilk golü atan futbolcu olarak geçer. 1957 yılında çok sevdiği kulübe Genel Kurul üyesi olarak katılar. 1963 yılında ise yönetim kurulunda ilk kez görev alır. 1976 yılının sonlarına doğru zamanın ağır topları olarak bilinen dostları ile "İdealist Grubu" kurarak Beşiktaş'ın başkanlığı için ilk adımı atar. Tam 8 yıl grubun başkanı olarak görev yapar ve bu arada iktidarın icraatlarını yakından takip eder.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.