Egemen bir kültürün daha zayıf bir kültürü etkisi altına alması, onu kendi içinde eritmesi aşağıdakilerden hangisiyle ifade

Egemen bir kültürün daha zayıf bir kültürü etkisi altına alması, onu kendi içinde eritmesi aşağıdakilerden hangisiyle ifade
Egemen bir kültürün daha zayıf bir kültürü etkisi altına alması, onu kendi içinde eritmesi aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Egemen bir kültürün daha zayıf bir kültürü etkisi altına alması, onu kendi içinde eritmesi aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?
A) Kültürleme
B) Kültürleşme
C) Kültürlenme
D) Asimilasyon
E) Kültürel yayılma

Cevap : D) Asimilasyon

(l ince okunur), Fransızca assimilation
1. isim, biyoloji Özümleme.
2. isim, dil bilgisi Benzeşme.
3. isim, toplum bilimi Farklı kökenden gelen azınlıkları veya etnik grupları, bunların kültür birikimlerini, kimliklerini baskın doku ve yapı içinde eriterek yok etme.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.