Eğitim olmasaydı toplumlar bilgi ve birikimlerini günümüze aktarabilirler miydi

Eğitim olmasaydı toplumlar bilgi ve birikimlerini günümüze aktarabilirler miydi
Eğitim olmasaydı toplumlar bilgi ve birikimlerini günümüze aktarabilirler miydi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğitim bir araçtır. Toplumda sosyal ihtiyaçların yerine getirilmesinde eğitim önemli bir yere sahiptir. Bir toplumun nesiller boyu ahlak ve kültür değerlerinin korunması ve aktarılması noktasında eğitimin bilgi ve birikimi aktarma özelliği bulunmaktadır. Eğitim olmasaydı toplumlar bilgi ve birikimlerini aktaramazdı.

Toplumların bilgi ve birikimlerini, kültür ve inançlarını, ahlak ve değerlerini, kural ve tutumlarını aktarabilmeleri için eğitim oldukça önemlidir. Eğitimin bir araç olması bu nedenle çok önemlidir. Eğitim ve öğretim kurumsal olarak uygulanmakta ve devletlerin vatandaşlara sağladığı bir hak olarak öne çıkmaktadır. Bu bakımdan eğitim hakkı insanlık hakkı kapsamındadır.

Eğitim ile toplumlar bilgi ver birikimlerini günümüze aktarılırlar. Eğitim olmasaydı toplumlar bilgi ve birikimlerini günümüze aktarılamazdı. Bunu şöyle açıklayabiliriz.

Eğitim; okullar, kurslar ve üniversiteler vasıtasıyla bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve kabiliyetlerin sistematik bir şekilde verilmesidir.

  • Eğitim sistemli bir şekilde bilgilerin aktarılmasını sağlar.
  • Eğitim olmasaydı toplumlar bilgi ve birikimlerini sistemli bir şekilde günümüze aktarılamazdı..
  • Bilgi aktarımı olurdu fakat büyük eksiklikler yaşanır. Gelişigüzel, bir anlamı olmayan, kaybı çok olan bir aktarım söz konusu olurdu.
  • Çünkü, eğitim topluma ait bilgi ve tecrübelerin gelecek nesillerin öğrenmesini sağlar.
  • Eğitim insanın hayatında kendi isteği ile kalıcı değişimler yapar. Bu değişiklik ve birikimler öğrenilir, yaşanır ve yine eğitimle sonraki nesle aktarılır.

162
61
44
45
45
109
1140
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.