Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder

Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder
Mustafa Kemal’in Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder sözünü açıklayınız.

Eğitim milletler için oldukça önemlidir. Eğitim bir milletin özgür ve bağımsız yaşayabilmesi açısından oldukça önemli bir kriterdir. Eğitim bir toplumun refah düzeyini belirleyen kilit bir anahtardır. Eğitimsizlik ise cehalete sebebiyet verir. Böylece toplumu batırır. Sefalete, açlığa, yoksulluğa, esarete ve bilgisizliğe yöneltir. Eğitimin anlam ve önemi bu şekilde ortaya çıkar.

Mustafa Kemal Atatürk bu sözüyle eğitimin ne kadar önemli, değerli ve kritik bir etmen olduğunu vurgulamak istemiştir. Bizlere uyarı ve nasihat vermiştir. Bizlerde bunu dikkate almalı ve ona göre yaşamalıyız.

27
166
29
20
85
18
369
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.