Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep, / Her hüner makbul imiş, illâ edep illâ edep dizelerle ilgili düşüncelerinizi yazınız

Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep, / Her hüner makbul imiş, illâ edep illâ edep dizelerle ilgili düşüncelerinizi yazınız
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep, / Her hüner makbul imiş, illâ edep illâ edep dizelerle ilgili düşüncelerinizi yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdaki dizelerle ilgili düşüncelerinizi yazınız.
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep,
Her hüner makbul imiş, illâ edep illâ edep.

Ödev cevabı kısaca : Bu dizeler, Ehl-i irfanın, yani bilgi sahiplerinin, bilgi ve hikmet arayışını ve talebini dile getiriyor. Şair, bu arayışın sonucunda her türlü becerinin değerli olduğunu ancak en değerlinin edep olduğunu ifade ediyor.

Dizeler, bir kişinin bilgi ve hikmet arayışına girişirken, bu yolculukta her türlü yeteneğin önemli olduğunu, ancak bunların en değerlisinin edep olduğunu anlatıyor. Edep, bu bağlamda, bilgiye ulaşma sürecinde, diğer yeteneklerin yanı sıra, ahlaki bir duruşun, saygılı ve düşünceli bir tutumun ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Bu sözler, sadece bilgiye değil, aynı zamanda bilgiye ulaşma sürecindeki tutuma da vurgu yaparak, ahlaki bir temeli ve güzel ahlakı öne çıkarıyor.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.