Ek Yerleştirmeler 23 Ağustos’a Kadar Uzatıldı

Ek Yerleştirmeler 23 Ağustos’a Kadar Uzatıldı
YÖK, ek yerleştirme tercih süresinin uzatıldığını duyurdu. Normalde 21 Ağustos’ta sona ermesi beklenilen ek yerleştirmeler 23 Ağustos’a kadar devam edecek.

Adayların, 2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmeler için tercihlerini 23 Ağustos saat 23:59’a kadar yapması gerekiyor.

Başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Sınav koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak. Posta ile ÖSYM’ye gönderilen veya elden verilmek istenen tercih formları işleme alınmayacak.

Tablo-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları

Tablo-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

DUYURU
(21 Ağustos 2015)

2015-ÖSYS Ek Yerleştirme İçin Tercih Yapan/Tercih Yapacak Adayların Dikkatine 

Ankara 16. İdare Mahkemesinin 4.8.2015 tarih ve 2015/1729 Esas sayılı yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararı gereği, Yükseköğretim Kurulu tarafından Haliç Üniversitesi’ne ek kontenjan verilmiştir. Tablo-3 ve Tablo-4 yeni haliyle ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanmıştır. Adaylar, Tabloların yeni haline aşağıdaki bağlantılardan da erişebileceklerdir. Ek kontenjanlar nedeniyle tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.    

2015-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.