Ekmek ve makarnanın üretim, dağıtım ve tüketim süreçleri

Ekmek ve makarnanın üretim, dağıtım ve tüketim süreçleri
Çok tüketilen ürünlerden olan ekmek ve makarnanın üretim, dağıtım ve tüketim süreçleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Çok tüketilen ürünlerden olan ekmek ve makarnanın üretim, dağıtım ve tüketim süreçlerini araştırıp ulaştığınız sonuçları defterinize yazınız.

  • Buğday sonbaharda tarlaya ekilir
  • Uygun iklim şartlarında büyütülür olgunlaşır
  • Sıcaklığın artışıyla biçilir
  • Biçilen buğday harman makinasıyla saman ve buğday olarak ayrılır
  • Ortaya çıkan buğday değirmende un haline getirilir
  • Un fırınlarda ekmek haline getirilir ve satın alınarak sofralarımıza gelir

2. Üretim, dağıtım ve tüketimin birbirlerine etkilerini araştırınız.

Üretim, tüketime olan talep ile değişim göstermektedir. Üretim ile tüketim arasındaki köprüyü dağıtım kurar. Dağıtımdaki teknolojik gelişmeler, üretimi ve tüketimi karşılıklı olarak etkiler.

3. Petrolün üretim, dağıtım ve tüketim serüvenini inceleyiniz. Bu aşamaların hangisinin daha önemli olduğunu tartışınız.

Petrolün ham petrol olarak çıkartılması boru hatlarıyla yada boru hatları sonrası deniz yolu tankerlerle ya başka bir boru hattına yada rafineliye taşınmasını burada işlendikten sonra kara yolu ulaşımı ile tüketim amaçlı benzin istasyonlarına ordan da arabalarda kullanılarak tüketim faaliyetinin gerçekleşmesi anlatılmıştır.

Petrol taşımacılığında sıvı özellik göstermesinden dolayı boru hatları ve çok yüksek miktarda petrol yükleyebileceğiniz tankerler kullanılır. Petrolün üretim ve dağıtım faaliyetleri yukarıda anlatılmıştır. Tüketim olarak kömüre oranla daha gereklilik sahibidir. Kullanım alanı daha çeşitlidir.Boru hattı taşımacılığı bir avantajdır.

Aşağıdaki resimleri inceleyerek ve metinleri okuyarak boş bırakılan yerleri dağıtım, üretim, tüketim kavramlarından uygun olanlarla doldurunuz.

  • Mal veya hizmetlerin farklı meslek grupları tarafından birtakım aşamalardan geçirilmesidir. (ÜRETİM)
  • Bir ürün veya hizmetin üretim merkezlerinden tüketim merkezlerine getirilmesi sürecidir. Tüketiciler toptancı lar, perakendeciler veya İnternet üzerinden bir ürün veya hizmeti satın alabilirler. (DAĞITIM)
  • Ürün veya hizmetlerin kullanılmasıdır. (TÜKETİM)

Aşağıda yer alan bulmacada üretim, dağıtım ve tüketim üzerinde etkili olan beşerî unsurlardan bazıları verilmiştir. Ön bilgilerinizden yararlanarak bulmacayı doldurunuz.

1. Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele. (SAVAŞ)
2. Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgi. (TEKNOLOJİ)
3. Bir şeyi halka tanıtmak, beğendirmek ve böylelikle sürümünü sağlamak için denenen her türlü yol. (REKLAM YAPMAK)
4. Kısa zamanda çevredeki insan, hayvan veya bitkilerin büyük bir bölümüne bulaşan hastalık. (SALGIN HASTALIK)
5. Kışkırtma ve karışıklık sonucu toplumda ortaya çıkan düzen bozukluğu. (ANARŞİ)

1
65
4
67
7
2
76
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.