Ekolojik denge nedir

Ekolojik denge nedir
Ekolojik denge nedir, ekoloji nedir, ekosistem nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekolojik denge, insan, hayvan, bitkilerin tabiatta hayatlarını sürdürebilmesi ve birlikte yaşayabilmesi için birbirlerini tamamlamaları ve birbirlerinden istifade etmek istemeleriyle oluşan tabii dengedir. Örnek: Doğan küçük balıklar büyük balıklar tarafından yenmese denizler 1 yıl içerisinde balıklarla dolar ve taşar.

Ekolojik denge, bilimsel olarak şu şekilde tanımlanmaktadır: aşamalı değişikliklere tabi olarak genetik, türler ve ekosistem çeşitliliğinin nispeten sabit kaldığı bir organizmalar topluluğu içinde dinamik bir denge durumu. Bir ekosistemde en önemli nokta, doğal dengenin korunmasıdır.

Ekoloji, kainattaki tüm canlıların hem kendi cinsleriyle hem de farklı cins canlılarla olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Ekosistem ise canlı ve cansız bütün çevrelerin tamamına verilen addır.

Ekoloji - çevre terimi olarak ekolojik denge :Bir ekolojik sistemin yapay olarak etki yapılmadığı sürece genel karakterlerini koruyup kararlılık göstermesidir. Bu hiç değişiklik olmayacağı anlamına gelmez. Zaman içinde değişiklik olacaktır fakat bu ekosistemin genel karakterini bozacak düzeyde olmaz.

Belediyecilik-kamu yönetimi terimi olarak ekolojik denge : İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününü.

Coğrafya terimi olarak ekolojik denge : İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan koşulların bütünü.

Fen bilimleri terimi olarak ekolojik denge : İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini doğal yapılarına uygun bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününe çevre dengesi denir.

7
8
4
2
8
5
113
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.