Ekonominin insanlar üzerindeki etkisi hakkında neler söylenebilir

Ekonominin insanlar üzerindeki etkisi hakkında neler söylenebilir
Ekonominin insanlar üzerindeki etkisi hakkında neler söylenebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın olduğu her yerde ekonomi de illa ki vardır. İnsanların hayatını etkileyen ve hayat standartlarını belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Doğrudan olmasa bile dolaylı yoldan insanın hayatındaki birçok şeyi etkiler. İnsanların kültürel gelişimlerini, eğitim standartlarını, ruhsal ve fiziksel sağlıklarını. Dolayısıyla ekonomi insan hayatında çok önemli  bir yere sahiptir ve yüzyıllar boyu bu önemi korumayı başarmıştır. Son yıllarda dünya nüfusunun sürekli artmasına bağlı olarak insanların ihtiyaçları çeşitlenmekte ve artmaktadır.

Ekonomisi iyi olan bir ülke asla dışa bağımlı olmaz. Kendi ayakları üzerinde durabilir. Bu durumda kendi iç politikalarına kimseyi karıştırmayacağı gibi kendi dış politikalarında da kimseye bağımlı kalmayarak özgürce rotasını çizebilir. Ekonomisi iyi olan ülkeler bilime ve teknolojiye yatırım yapar. Yeni ürün geliştirme ve üretimi için ar-ge çalışmalarına bütçe ayırır.

Ekonomisi güçlü olan ülkeler askeri savunma sanayisinde ilerleme kaydetmektedirler. Bu sayede dünya çapında da söz sahibi olabilmekte çok ciddi bir caydırıcılık gücünü de ellerinde bulundurmuş olmaktadırlar. Kısacası güçlü ekonomi eşittir güçlü büyük ülke denebilir.

18
11
22
8
5
11
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.