Ekstansif tarım ne demektir

Ekstansif tarım ne demektir
Ekstansif tarım ne demektir, bu tarım tekniğinin yaygın olduğu ülkelerde tarımsal üretim ve verim nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekstansif tarım, modern tarım yöntemlerinin kullanılmadan ilkel yöntemler ile gerçekleştirilen bir tarım metodudur. Bu tarım türünde geleneksel yöntemler kullanılmaktadır. Ekstansif tarımda; ilaçlama, gübreleme, kaliteli tohum ve sulama gibi uygulamalar yeterli seviyede olmadığı için verim oldukça düşüktür. 

Ülkeler, tarım alanları ve bu tarım alanlarını işleme şekline göre iki farklı tarım metodu kullanırlar. Bunlardan birisi entansif tarım, diğeri ise ekstansif tarımdır.  Entansif tarım, kısıtlı tarım alanlarını en verimli şekillerde kullanabilmek için her türlü verim artırıcı faaliyetin uygulandığı yöntemdir. (Sulama, gübreleme, makineleşme ve kaliteli tohum kullanımı) Daha çok tarım arazilerinin nüfusa göre daha az olduğu ülkelerde kullanılmaktadır. 

Ekstansif tarım ise daha çok tarımda ilkel yöntemlerin kullanıldığı tarım türüdür. Sulama, gübreleme, kaliteli tohum kullanma oranının düşük olduğu coğrafyalardır. Tarımsal verimlilik daha çok iklimsel koşullara bağlıdır. Üretim miktarında yıllara göre değişim görülebilmektedir. Ülkemizde uygulanan tarım metodu bu yöndedir. Verim azdır, eğer iklim koşulları o dönem yeterliyse verim iyi olur. 

Ekstansif tarım, genellikle nüfusa göre tarım alanlarının fazla olduğu ülkelerde uygulanan tarım metodudur.

  • Birim alandan alınan verim düşüktür.
  • Üretim miktarında iklimin etkisi vardır.
  • Türkiye’de uygulanan tarım metodu genelde bu şekildedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.