El elden üstündür atasözünün anlamı nedir

El elden üstündür atasözünün anlamı nedir
El elden üstündür atasözünün anlamı nedir, el elden üstündür ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir konuda çok ileride bulunan kimse, o konumun son kertesine ulaşmış değildir. Mükemmele ulaşmak insan için bir hayal olmaktan öteye gidemez. Mükemmel dediğimiz şeylerde bile aslında bir eksiklik vardır. Kendimizden ileri ve derece derece birbirinden yüksek birçok kimseler bulunabileceğini hatırımızdan çıkarmamalıyız.

Tabii ki atasözlerinin anlamları sözlükteki anlamları ile benzer bir nitelik taşıyor olsalar dahi halk arasında bilinen anlamları çok daha kapsamlı ve detaylı olmaktadır. Bu bakımdan "El elden üstündür" atasözünün taşıdığı anlam şu şekilde olmaktadır; "Bir işte ne kadar iyi olursanız yahut kendinize aşırı bir güveniniz söz konusu ise unutmamalısınız ki her zaman sizden çok daha iyi olan birileri vardır."

El elden üstündür atasözünün örnek cümle içinde kullanımı (tdk)

  • İşinde çok iyi olabilirsin ancak, hayatta her zaman bir işte senden daha iyi insanlar olabileceğini unutmamalısın çünkü el elden üstündür.
  • Bu işle ilgili birilerinden yardım almanda fayda var, sonuçta el elden üstündür.

132
27
3
5
5
2
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.