el-Halîm ne demek, el-Halîm fazileti ve anlamı nedir

el-Halîm ne demek, el-Halîm fazileti ve anlamı nedir
el-Halîm ne demek, el-Halîm fazileti ve anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Arapça kökenli olan “halim” kelimesi kökeni “hlm” şeklindedir. Arapça’ da “hilm” yumuşak ve yavaş anlamına gelmektedir. El-Halim esmasının ebced değeri ve zikir sayısı 88 olarak bilinmektedir. Zikir günü ise Cumartesi günüdür. Zikir saati olarak Zuhal verilmektedir. Sabah gün yeni başlarken, ikindi namazı arkasından vakit geçmeden ve gece okumalarında zikir saati kabul edilir. El-Halim zikrinin iyi geldiği organlar ise sağ ayak bileği ve sol dirsek olarak belirtilmiştir. Terazi burcu üzerinde daha etkili olduğu bilinmektedir.

el-Halim esmasının anlamı nedir

El-Halim esması, kullarına gücü yeten Allah yine de ceza vermekte yavaş olandır anlamına gelir. Hilm sahibi olan yalnızca Allah’tır. Kullarının isyan etmesi üzerine öfkesini kontrol edendir. Acıma ve bağışlaması ceza vermesinden daha önce olandır. Günahkarlara karşı da ceza da aceleci olmayan Allah’tır. Yumuşak huyludur ve hikmet sahibidir.

el-Halim esmasının faziletleri nedir

Ya halim esmasının fazileti, yumuşak olmak ve yavaş olmak, ahlaki güzelliği kazanmak için seher vakitlerinde 88 kere "Ya Halim" zikri gerçekleştirilmelidir. Öfkesini kontrol edemeyen kullar 88 kez "Ya Halim" zikri gerçekleştirirlerse, sakinleşecek ve huzura yaklaşacaklardır.

Hz. Musa'nın da aynı zamanda Firavun'un yanına giderken korktuğunda "El-Halim" esmasını zikrettiği bilinmektedir. Bu nedenle el halim esması, doğruluğu kanıtlanmış, sakinleştirildiği Kur'an tarafından tebliğ edilmiş bir esmadır.

Gündelik hayatında 88 kez "Ya Halim" zikrine devam eden ebeveynler evlatlarının da ayrıca halim ve selim olmasını dilemiş olurlar. Asabi halin ve öfkenin dinmesi, son bulması için 88 kez "Ha Halim"i zikretmek oldukça önemli ve etkilidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.