Elektriği tasarruflu kullanmak

Elektriği tasarruflu kullanmak
Elektriği tasarruflu kullanabilmek için neler yapmalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik yaşamımız için önemli bir kaynaktır. Elektrik üretimi çok masraflıdır. Bu yüzden elektriği tasarruflu kullanmalıyız. Elektriği tasarruflu kullanmak için bazı önlemler alınabilir.

  • Kurutma makinasının 10 dakika çalışması bir lambanın 3 saat yanmasına eş değer elektrik tüketir.
  • Banyo yaptıktan sonra saçlarımızı önce havlu ile kurulamalıyız. Daha sonra kurutma makinası ile kurutmalıyız böylece elektrik tasarrufu sağlamış oluruz.
  • Evlerde ampullerimizi tasarruflu lamba ile değiştirmeliyiz. Böylece elektrikten tasarruf sağlarız. Sizler de oda ve koridorlardaki gereksiz yanan ışıkları kapatarak elektrikten tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Tasarruflu lambalar, elektrik enerjisini akkor ampullere göre daha verimli kullandıkları için bu isimle anılırlar.
  • Evimizde yiyeceklerimizi sağlıklı ve taze tutmaya yarayan buzdolapları çalışırken elektrik kullanır. Enerji verimliliği A+, A++ ve A+++ sınıfı olan bir buzdolabı, en düşük enerjiyi tüketir. E sınıfına doğru gidildikçe alet ve makinelerin enerji tüketimi artmaktadır. 
  • Buzdolabı kapaklarını açık bırakmak ya da buzdolabını sürekli açıp kapamak enerji tüketimini arttıracağından bu konuda daha dikkatli olmalıyız.
  • Son zamanlarda evlerimizdeki elektronik cihazların sayısı önemli ölçüde artmıştır. Kullandığımız bilgisayarlar, yazıcılar, televizyonlar, kablosuz telefonlar çalışmadıkları zaman da bekleme modunda enerji tüketmeye devam eder. Bu nedenle kullanmadığımız elektrikli aletlerin düğmelerinin tamamen kapalı olduğundan emin olmalıyız.
  • Elektrikli süpürgenin torbası dolunca değiştirilmelidir. Bu işlem, süpürgenin emme gücünü yükselteceğinden yerleri daha çabuk temizlemeyi sağlayacaktır.
  • Buzdolabında olduğu gibi bulaşık ve çamaşır makinesi alırken de enerji verimliliği A+, A++, A+++ olan ürünleri tercih etmeliyiz. Enerji verimli aletlerin fiyatı daha yüksek olabilir. Fakat bu aletleri uzun süre kullandığımızda tasarruf sağlarız.

Kaynak:Eğitim Sistem

7
3
4
4
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.