Elektrik çarpmış birini gördüğümüzde neler yapmamız gerekir

Elektrik çarpmış birini gördüğümüzde neler yapmamız gerekir
Elektrik çarpmış birini gördüğümüzde neler yapmamız gerektiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik çarpması esnasında ilk önce elektrik enerjisini kesin veya sigortayı kapatın. Elektrik çarpılan kişiye iletken malzemelerle müdahale etmeyin. Kemer, tahta, halat, lastik kullanın. Kazazedeyi ve kendinizi tehlike alanından uzaklaştırın.

  • Öncelikte elektrik akımı şartelden kesilmelidir bu yapılamıyorsa kazazedenin çıplak kapı ile teması iletken olmayan bir cisim kullanılarak kesilmelidir
  • Kaza ortamında öncelikle kazazedenin solunum yolu solunum ve kalp atış düzenli kontrol edilmeli ve gerekiyorsa sağlanmalıdır. Bilinç kaybı var ise koma pozisyonu verilmelidir.
  • Yanık varsa bakımı yapılmalı kaza fiziksel ve psikolojik olarak rahat katılmalı ayağa kaldırılmadan nakli sağlanmalıdır. Düşmeden dolayı kırık varsa tespit işlemi yapılmalıdır.

160
58
103
18
36
22
59
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.