Elektrik devre elemanları ve görevleri

Elektrik devre elemanları ve görevleri
Elektrik devre elemanları ve görevleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Pil, devreye elektrik enerjisini sağlar. Devrenin enerji kaynağıdır. Evde kullandığımız duvar saatleri, uzaktan kumandalı arabalar, masa saatleri ve televizyon kumandaları enerjisini pillerden karşılayan araçlardan bazılarıdır. Pilin uçlarına kutup denir. Pillerde artı (+) ve eksi (-) olmak üzere iki kutup vardır. Pilin artı kutbu çıkıntılı, eksi kutbu düzdür.

Kablo, pildeki elektrik enerjisini devrenin diğer elemanlarına taşıyan araçtır. Kablonun dış kısmı plastik kılıf ile sarılıdır. Plastik kılıfın içinde elektrik telleri bulunur.

Ampul, devredeki elektrik enerjisini kullanarak ortamı aydınlatan nesnedir. Elektrik enerjisini ışık enerjisine dönüştürür. Ampuller hem ışık hem de ısı verir.

Anahtar, devrede elektriğin geçişini kontrol eder.

Duy, ampulün takıldığı bölümdür. Ampulün devrede sabit durmasını sağlar. Duy kullanmadan da basit elektrik devresi kurabiliriz.

Pil yatağı, pillerin devrede sabit durmasını sağlayan, pillerin yerleştirildiği bölümdür. Pil yatağı olmadan da basit
elektrik devresi kurabiliriz.

Elektrik devre elemanları

  • Pil
  • Pil yatağı
  • Anahtar
  • Ampul
  • Kablo

2024
611
2539
516
472
565
1413
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum