Elektrik devresi nasıl kurulur

Elektrik devresi nasıl kurulur
Elektrik devresi nasıl kurulur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devreyi kurarken bağlantı kablolarından birinin bir ucu pile, diğer ucu ampule bağlanır. Diğer bağlantı kablosunun bir ucu pilin boşta kalan ucuna, diğer ucu anahtarın bir ucuna bağlanır. Bir başka bağlantı kablosu ile de ampul ve anahtar arasında bağlantı kurulur. Anahtar kapatılarak ampulün ışık vermesi sağlanır.

Elektrik devrelerinin özellikleri; Elektrik akımlarının oluşmasını sağlayan elektronlar elektrik devrelerinden geçerek alıcılarda farklı bir enerjiye dönüşmektedirler. Elektrik alıcılarının çalışmaları için buradan sürekli bir şekilde elektrik akımının geçmesi gerekmektedir. Akımlar, alıcının devrelerine bağlanmış olan elektrik enerjisi kaynağı sayesinde olur.

Elektronlar, enerji kaynaklarının uç kısımlarından çıkarlar. Alıcı iletken yolu üzerinden diğer uca ulaşmaları sağlanır. Elektrik devreleri; üreteç, anahtar, iletken, sigorta ve alıcıdan oluşmuş kapalı sistemlerde akımın izlediği yola verilen isimdir.

25
95
1191
38
21
2
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum