Elektrik enerjisi evlerinize nasıl ulaşır ve buradaki cihazların çalışmasını nasıl sağlar

Elektrik enerjisi evlerinize nasıl ulaşır ve buradaki cihazların çalışmasını nasıl sağlar
Elektrik enerjisi evlerinize nasıl ulaşır ve buradaki cihazların çalışmasını nasıl sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik oluştuktan sonra uzun mesafelerde taşınmak için iletim hatlarına gönderilir. Bu iletim hatları genelde yüksek gerilim hatları olarak adlandırılır. Yüksek gerilim, elektriğin uzun mesafelere daha verimli şekilde ulaşmasını sağlar. Gerilim azaldığı zaman, elektrik mahallemize kadar gelmiş demektir. Ve artık elektrik, mahallemizdeki ev ve okullara dağıtım hatları üzerinden ulaştırılacaktır.

Evinizin ve işyerlerinizin elektrik enerji ihtiyacı kilometrelerce uzaklıktaki enerji kaynakları tarafından sağlanır ve tüketicilere ulaştırılır.

  • Üretim ; Elektrik bir enerji santralinde üretilir. Güç, üretim sahasına verilir .
  • İletim; Üretilen elektrik yükseltici trafolar aracılığı ile yüksek voltaja çevrilir ve iletim hattı ile bulunduğumuz bölgeye iletilir
  • Dağıtım; İletim hatlarından gelen yüksek voltajlı (gerilimli) enerji daha sonra düşürücü trafolar ile elektrik 220-230 V civarına düşürülerek evlerinize işyerlerinize ve diğer tesislere dağıtılır.
  • Tüketim; Elektrik, evleri aydınlatmak ve ulaşımı sağlamak için kullanılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.