Elektrik kesildiğinde can ve mal kaybının oluşabileceği yerlerde elektrik kesintisine karşı ne gibi önlemler alınır

Elektrik kesildiğinde can ve mal kaybının oluşabileceği yerlerde elektrik kesintisine karşı ne gibi önlemler alınır
Elektrik kesildiğinde can ve mal kaybının oluşabileceği yerlerde elektrik kesintisinekarşı ne gibi önlemler alınır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik, günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir enerji kaynağı olmuştur. Aklımıza gelebilecek bir çok eşya elektrik olmadan çalışamazlar. Elektrik, hidroelektrik santrallerinde suların potansiyel ve kinetik enerjisinden üretilebilir. Aynı şekilde Güneş enerjisinden üretilebildiği gibi rüzgar enerjisinden, nükleer santrallerinden vs üretilebilir.

Elektriğin bu denli günlük yaşamda olmasının bir kötü yanı ise elektrik kesintileridir. Elektrikler kesildiği zamanlarda bazı yerlerde can ve mal kayıplarına neden olunabilir. Hastaneler gibi bir çok kritik yerde elektrik kesintisi olmamalıdır. Böyle yerlerde büyük jeneratörler, güneş panelleri ve güç adaptörleri kurulur. Elektrik kesintisi anında ise bu araçlar enerji sağlamaya devam eder.

Hastaneler insanların tedavi gördüğü önemli hayatı durumların yaşandığı yerlerdir. Bu yerlerde elektrik sayesinde çalışan önemli cihazlar bulunmaktadır. Herhangi bir elektrik kesintisine insanlar canlarından olabilirler.

Alışveriş merkezleri veya şehir merkezlerindeki ışıklı levhalar ve trafik ışıkları mala zarar gelmemesi için yine jeneratör veya trafik ışıklarında güneş enerjisi kullanılarak insanların alışveriş yapmaları sağlanarak mal zararı ortadan kalkmış olur.

Ayrıca trafik lambalarının kapanmaması hem insanların madi zararlarını hemde canlarını korumuş olur. Trafik kazaları olmasını önlemiş olurlar.

  • Elektrik kesintisi anında devreye girecek jeneratörler kurulabilir.
  • Elektrik harici enerji kaynaklarına başvurulabilir.

239
555
329
135
56
121
546
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.