Elektrik kesintisinden etkilenmemek için neler yapabiliriz

Elektrik kesintisinden etkilenmemek için neler yapabiliriz
Elektrik kesintisinden etkilenmemek için neler yapabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektirik kesintisi elektronik cihazları tahrip eder ve günlük hayatın durmasına neden olabilir. Elektirik kesintisinden kaynaklanan sorunları bertaraf etmek için alınabilecek basit ve teknik önlemler şu şekilde:

  • Elektronik cihazların fişi kullanılmadıkları zamanlarda çıkartılmalı. Özellikle şarj aletleri voltaj değişimlerinden en fazla etkilenen elektornik cihazlardır. Bu yüzden kesinlikle, telefonunuz ya da tabletiniz şarj olduktan sonra fişini çekin.
  • Evde kimsenin olmayağı sürelerde, tatile çıkarken yapılabileceği gibi, sigortayı kapatmak iyi bir tedbirdir.
  • Evinizdeki elektronik cihazlar pencerelerden uzak yerlere yerleştirilirse aşırı ısınmaları engellenmiş olunur.
  • Kullandığınız telefon, tablet, bilgisayar için yedek batarya temin edebilirsiniz.
  • Günümüzde kullanımı artan taşınabilir şarj cihazları ile elektirik kesintisinde ya da günlük hayatta ihtiyaç durumlarında elektronik aletlerinizi prize ihtiyaç duymadan şarj edebilirsiniz.
  • Ev için güneş battıktan sonra kullanılmak üzere ışıldak temin edilebilir. Yalnız şarjına dikkat edilmeli.

Teknik önlemler
Jeneratör: Mekanik enerjiyi dalgalı akım halinde elektirik enerjisine çeviren makinelerdir. Elektirik kesildiğinde, elektornik cihazlara zarar vermeden devreye girer. Genellikle büyük iş merkezleri ve sitelerde kullanılır.

Güç adaptörü: Elektronik cihazlara takılırsa kesilmiş elektrik geldiğinde oluşacak yüksek akıma karşı koruma sağlar. Özellikle bilgisayarlarda kullanılabilir ve elektronik aletlerin büyük voltaj değişikliklerinden etkilenmesini engeller.

Güneş enerjili şarj aletleri: Günümüzde solar enerji sistemleri git gide rağbet kazanıyor. Maliyeti düşük, çevre kirliliğine neden olmayan güneş enerjili şart aletleri her türlü şarj gerektiren cihazda kullanılabilir.

1
1
201
4
137
20
163
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum