Elektrik telleri niçin plastik bir kılıfla kaplanır

Elektrik telleri niçin plastik bir kılıfla kaplanır
Elektrik telleri niçin plastik bir kılıfla kaplanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kablo, pildeki elektrik enerjisini devrenin diğer elemanlarına taşıyan araçtır. Kablonun dış kısmı plastik kılıf ile sarılıdır. Plastik kılıfın içinde elektrik telleri bulunur.

Bu yüksek ve tehlikeli enerjiyi güvenlik amaçlı insana ve hayvanlara iletilmemesi için plastik bir kılıfla kaplanır.Plastik olmasının nedeni enerji yalıtkanı yapılmasıdır. Elektrik telleri plastik bir kılıfla kaplama işlemi olması gerekenden fazla bir maliyete sebep olduğundan sadece insanların ve hayvanların çarpılma riskinin bulunduğu yerlerdeki tellere uygulanır.

Elektrik akımı kimi zaman insan ve hayvan vücudunu kullanarak toprağa ulaşır. Böyle durumlarda devrenin tamamlayıcı niteliğinde olan insan veya hayvan çarpılmıştır denir. İnsanlar bu duruma elektrik akımının geçtiği tellere dokunursa düşer. Ancak bu teller plastik gibi bir yalıtkanla kaplanmışsa çarpılmadan kurtuluruz.

Bu işlem elbette fazladan maliyete neden olduğundan sadece insanların çarpılma riskinin bulunduğu yerlerdeki tellere uygulanır. Yani yollardaki elektrik direklerinde havada insanların ulaşamayacağı yerden geçen teller böyle bir plastikle kaplı değildir.

48
265
337
286
17
30
156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.