Elektriklenme olayından parmak izi çıkarma işleminde nasıl yararlanılır

Elektriklenme olayından parmak izi çıkarma işleminde nasıl yararlanılır
Elektriklenme olayından parmak izi çıkarma işleminde nasıl yararlanıldığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektriklenme olayından parmak izi çıkarma işleminde yararlanılır. Yüzeyde, parmağın yüzeye değen kısımları iz bırakır. İz olmayan yerlere göre bu izlerin bulunduğu yerlerin elektrik yüklenme özellikleri farklılık gösterir. Tarama cihazlarıyla elektrik yüklenme özelliği ölçülür ve böylece parmak izi belirlenir.

Elektriklenme olayından yararlanılan diğer durumlar aşağıda verilmiştir.

  • Fotokopi makineleri: Kağıtlar ve toner zıt yüklerle yüklenerek birbirlerini çekmeleri sağlanır.
  • Otomobil ve beyaz eşyaların boyanması: Negatif yükle yüklenen beyaz eşyaların ve otomobillerin yüzeyine pozitif yükle yüklenen boya damlacıkları püskürtülür. Sonuç olarak yüzey ve boya damlacıkları zıt yükle yüklü oldukları için boya parçacıkları yüzeye kolayca yapışır. Boyama işlemi tamamlanmış olur.
  • Hava temizleyiciler ve klimalar: Kirli havadaki tozlar, bakteriler vb. zararlı maddeler hava temizleyicilerin ve klimaların filtresinde geçerken tutulması sağlanır.
  • Baca temizleme: Bacaların temizliğinde kullanılan fırçalar elektrikle yüklü oldukları için toz ve kurumların çekilmesi sağlanır.
  • Elektrikli süpürgelerin toz torbaları

1001
515
254
152
153
152
154
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.