Elektriklenmenin günlük yaşamımızdaki kullanım alanları

Elektriklenmenin günlük yaşamımızdaki kullanım alanları
Elektriklenmenin günlük yaşamımızdaki kullanım alanlarına örnekler veriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektriklenme, bir cisimden başka bir cisme yük geçişi olarak bilinmektedir. Elektriklenme statik olarak etki ile elektriklenme, sürtünme ile elektriklenme ve dokunma ile elektriklenme şeklinde gerçekleşmektedir. Elektriklenmenin günlük yaşamımızda oldukça öneli bir yeri bulunmaktadır.

Elektriklenmede yükler pozitif ve negatif olmak üzere aynı yüklerin birbirini itmesi, zıt yüklerin birbirini çekmesi gibi hareket eder. Otomotivde araçların ilk önce negatif yüklü olarak boyanması ve sonra pozitif olarak boyanması boyanın daha çabuk yapılmasını sağlar. Bacalarda da aynı prensiple cisimler kullanılır ve kurum, is gibi maddelerin çabuk çıkması sağlanır. Elektriklenme bu bakımdan oldukça çok önemlidir.

9
6
2
4
25
122
107
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.